Ambulant traject

Zoek je hulp? wij zijn er voor je!

Ambulant traject

Het ambulante traject voor depressie/verslaving/angst/trauma bij GGZ Midden Nederland is gericht op een holistische aanpak, waarbij verschillende evidence-based therapieën worden ingezet om cliënten te ondersteunen bij hun herstel. Hier is een beschrijving van hoe dit traject er over het algemeen uitziet:

GGZ-Middennederland-kosten-m

Stap 1: Intake en diagnostische evaluatie

Zoals eerder beschreven, begint het traject met een intakegesprek en diagnostische evaluatie. Tijdens dit proces wordt de ernst en aard van de depressie/verslaving/angst/trauma geëvalueerd. Dit helpt bij het bepalen van de meest geschikte behandelmethoden en doelstellingen.

Stap 2: Opstellen van een behandelplan

Op basis van de uitkomsten van de diagnostische evaluatie wordt een behandelplan opgesteld. Dit plan omvat doorgaans een combinatie van verschillende therapieën, afgestemd op de specifieke behoeften van de cliënt. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitive Behavioral Therapy (CBT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), en psycho-educatie, naast andere interventies.

Stap 3: Individuele therapie

Cliënten zullen regelmatig individuele therapiegesprekken hebben met een gekwalificeerde therapeut. Tijdens deze sessies worden verschillende technieken toegepast, afhankelijk van de behandelmethoden die zijn opgenomen in het behandelplan.

Bijvoorbeeld, ACT kan helpen bij het leren accepteren van moeilijke emoties en het maken van waardevolle keuzes, CBT kan helpen bij het identificeren en veranderen van negatieve denkpatronen, en EMDR kan worden gebruikt om traumatische herinneringen te verwerken.

GGZ-Middennederland-NAZORG

Stap 4: Groepssessies

Naast individuele therapie kunnen cliënten deelnemen aan groepssessies. Deze sessies bieden een ondersteunende omgeving waarin cliënten ervaringen kunnen delen, steun kunnen vinden bij elkaar en kunnen leren van elkaars perspectieven.

Groepstherapie kan ook gericht zijn op specifieke thema's, zoals het omgaan met verslavingstriggers, het verbeteren van sociale vaardigheden, of het ontwikkelen van coping-strategieën voor depressie of trauma.

Stap 5: Psycho-educatie

Gedurende het traject wordt ook psycho-educatie aangeboden, waarbij cliënten meer leren over hun aandoening(en), de oorzaken, symptomen en behandelingen. Dit helpt cliënten om beter te begrijpen wat er met hen aan de hand is en hoe ze effectiever kunnen omgaan met hun symptomen.

demo-attachment-1340-Depression-Therapy-Image-1

Stap 6: Monitoring en evaluatie

Tijdens het traject wordt de voortgang regelmatig gemonitord en geëvalueerd. Dit houdt in dat symptomen via de ROM-meting worden bijgehouden, de effectiviteit van de behandeling wordt beoordeeld, en het behandelplan indien nodig wordt aangepast om ervoor te zorgen dat het aansluit bij de behoeften van de cliënt.

Over het algemeen is het ambulante traject bij GGZ Midden Nederland ontworpen om cliënten een uitgebreid en geïntegreerd behandelprogramma te bieden, dat hen ondersteunt bij hun herstel van depressie/verslaving/angst/trauma, zowel op individueel niveau als in groepsverband.

Begin vandaag nog met een nieuwe stap in je leven

Het begint bij het maken van een afspraak voor een intakegesprek. Hierin gaan we kijken of wij de juiste instelling zijn om jou te helpen met je hulpvraag.

Dit doen we door alles goed inzichtelijk te krijgen, zowel vanuit het psychische als vanuit het somatische stuk. Daarnaast kijken we ook goed naar motivatie, want de juiste motivatie is zeer belangrijk voor het behalen van herstel.

Hierna zullen we je een behandeltraject aanbieden, waarvan wij als team denken dat jij de grootste kans hebt om een leven in herstel tegemoet te gaan.


GGZ Midden Nederland

Voel je je niet begrepen en kom je er alleen niet meer uit?

Wij zijn er voor je!

Maak een afspraak
demo-attachment-1864-Group-596