Wat te doen bij crisis
Wij zijn er voor je!
Wat te doen bij crisis
Een crisis kan zich op elk moment voordoen, en het is belangrijk om te weten wat u kunt doen als u zich in een crisissituatie bevindt. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen:
Stap 1: Blijf rustig
Probeer kalm te blijven, ook al voelt u zich angstig of overweldigd. Diep ademhalen en proberen te ontspannen kan helpen om uw gedachten te verhelderen.
Stap 2: Bel een vertrouwd persoon
Neem contact op met een familielid, vriend of iemand anders die u vertrouwt. Het delen van uw gevoelens en gedachten met iemand anders kan troost bieden en perspectief bieden.
Stap 3: Neem contact op met uw behandelaar
Als u in behandeling bent bij GGZ Midden Nederland, neem dan contact op met uw behandelaar of de crisisdienst van GGZ Midden Nederland. Zij kunnen u ondersteunen en advies geven over wat te doen in uw specifieke situatie.
Stap 4: Gebruik uw crisisplan
Als u een crisisplan heeft opgesteld samen met uw behandelaar, raadpleeg dit dan en volg de stappen die hierin zijn opgenomen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden wie u kunt bellen, welke coping-strategieën u kunt gebruiken, en welke hulpbronnen beschikbaar zijn.
Stap 5: Zoek professionele hulp
Als de crisis acuut is en u dringend behoefte heeft aan professionele hulp, bel dan het alarmnummer (112) of ga naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulpafdeling. Zorg ervoor dat u duidelijk en beknopt uitlegt wat uw situatie is, zodat u de juiste zorg kunt ontvangen.
Stap 6: Blijf veilig
Zorg ervoor dat u zichzelf en anderen niet in gevaar brengt tijdens de crisis. Vermijd bijvoorbeeld gevaarlijke situaties of impulsieve handelingen en zoek indien nodig een veilige omgeving op.
Stap 7: Wees geduldig
Herstel van een crisis kan tijd kosten. Wees geduldig met uzelf en geef uzelf de tijd en ruimte die u nodig heeft om te herstellen. Blijf in contact met uw behandelaar en zoek steun bij anderen wanneer dat nodig is.
Het is belangrijk om te onthouden dat er altijd hulp beschikbaar is, zelfs tijdens een crisis. Aarzel niet om hulp te zoeken en gebruik te maken van de ondersteuning die beschikbaar is om u door moeilijke tijden heen te helpen.
Dit is een algemene richtlijn die cliënten van GGZ Midden Nederland kunnen volgen in het geval van een crisis.
Het is altijd goed om specifieke instructies te krijgen van uw behandelaar en om een crisisplan op te stellen dat is afgestemd op uw individuele behoeften en situatie.
Begin vandaag nog met een nieuwe stap in je leven
Het begint bij het maken van een afspraak voor een intakegesprek. Hierin gaan we kijken of wij de juiste instelling zijn om jou te helpen met je hulpvraag.
Dit doen we door alles goed inzichtelijk te krijgen, zowel vanuit het psychische als vanuit het somatische stuk. Daarnaast kijken we ook goed naar motivatie, want de juiste motivatie is zeer belangrijk voor het behalen van herstel.
Hierna zullen we je een behandeltraject aanbieden, waarvan wij als team denken dat jij de grootste kans hebt om een leven in herstel tegemoet te gaan.
Onze programma's
GGZ Midden Nederland
Voel je je niet begrepen en kom je er alleen niet meer uit?
Wij zijn er voor je!